Begeleiding
Rouwbegeleiding bij RouwNouw: Rouwpraktijk RouwNouw biedt rouwbegeleiding bij (chronische) ziekte, voor -, bij – en na overlijden, bij contactbreuk tussen gezinsleden en bij levend verlies (bijv. bij het hebben van een kind met een beperking of stoornis zoals autisme, handicap, genetisch syndroom, enzo). Ook traumabehandeling door middel van EMDR, Cognitieve Gedrags Therapie, oplossingsgerichte therapie of andere therapieën worden ingezet om het rouwproces te door lopen, beter in je vel te zitten en van je (sombere) klachten af te komen. Er wordt samen gekeken naar wat het rouwproces in het dagelijkse leven met u doet.
Rouwen rondom overlijden: Je kunt rouwen om het verlies van een vader, moeder, broertje van zusje, schoon, stief- of pleegfamilie, een kleinkind, opa, oma, oom, tante, nicht, neef of andere dierbare. Ook kunnen mensen veel verdriet en gemis ervaren bij het overlijden van vrienden, collega’s, een medeleerling, ouder, buren, enzovoort. De mate van rouwen en de wens voor rouwbegeleiding hangt vaak af van uw relatie met de overledene. Oorzaken van overlijden kunnen divers zijn van een ongeneeslijke ziekte, ongeluk, zelfdoding, moord of anders. Na verlies van een dierbare, in welke relatievorm dan ook, kunnen klachten ontstaan waarmee u terecht kunt bij rouwpraktijk RouwNouw.
Rouwen rondom ziekte/beperking/handicap: Ook in de periode van chronisch ziek zijn, soms vooraf aan het overlijden, kan de rouwtherapeut ondersteuning bieden aan diegene die ziek is en/of de gezinsleden. Chronische ziekte, een beperking, stoornis van syndroom kan levend verlies veroorzaken. Rouwmomenten dienen zich s oms verwacht maar vaak ook onverwacht als gevolg van deze ziekte, beperking, stoornis van syndroom. Aandacht geven aan uw rouwproces kan dit levend verlies dragelijker maken.
Rouw bij contactbreuk tussen kinderen en ouders: Ook kunt u bij Rouwpraktijk terecht voor begeleiding als u klachten en rouwreacties ervaart door contactbreuk met een ouder, kind of andere dierbare. Het niet hebben van een belangrijke persoon in je leven geeft vaak klachten waardoor rouwbegeleiding nodig is.
Vormen van begeleiding: Er kunnen 1 op 1 gesprekken plaatsvinden met een rouwtherapeut, dit zowel voor kinderen, pubers en volwassenen. Soms is het prettig met het hele gezin of andere rouwende samen rouwbegeleiding aan te gaan. Hierdoor gaat u uw rouwproces vaak beter begrijpen en wordt je door elkaar ondersteunend. Hierbij kijken we waar iedereen in zijn rouwproces staat en wat een ieder nodig heeft. Er worden bij RouwNouw ook rouwgroepen en lotgenotenbijeenkomsten georganiseerd, oa kinderrouwgroepen, puberbijeenkomsten en doorlopende rouwgroepen voor volwassenen, zie voor concrete informatie bij data rouwgroepen.
Ook bij rouw binnen een school, werkplek of andere instelling is individuele rouwbegeleiding of rouwbegeleiding aan meerdere personen of team mogelijk.
Opleidingsachtergrond: Rouwtherapeut en Orthopedagoog-Generalist Miep Burger heeft de 2 jarige gespecialiseerde post-HBO opleiding “Omgaan met Verlies” bij het opleidingscentrum het Land van Rouw te Nijmegen, gevolgd. Daarnaast heeft zij de postmasterregistratie tot Orthopedagogiek-Generalist behaald.
Voor meer informatie, vragen of aanmelden kunt u bellen of hier klikken voor het contactformulier! U bent van harte welkom om kennis te komen maken.
Miep Burger rouwtherapeut en orthopedagoog-generalist
BIG registratienummer: 39928437431
Registraties, beroepsverenigingen en klachtenprocedure Praktijk RouwNouw BV en rouwtherapeut Miep Burger zijn aangesloten en hebben registraties bij BIG, NVO, SKJ, NVPA, SCAG en RBCZ. Bent u niet tevreden over de geboden hulp of verloopt deze anders dan verwacht?
- bespreek uw onvrede met de therapeut en geef eventueel aan wat u van de therapeut verwacht
- komt u er met de therapeut niet uit of is een gesprek met de therapeut voor u niet mogelijk of opgelost, dan kunt u vragen om een klachtbehandeling met ondersteuning van de klachtenfunctionaris. Dit is de link naar de beroepsvereniging voor het indienen van een klacht en de inzet van de klachtenfunctionaris: https://www.nvpa.org/klacht-indienen
- leidt de inzet van de klachtenfunctionaris niet tot een voor u verkregen resultaat, dan kunt u uw klacht als opgelost voorleggen aan de Geschillencommissie Complementaire Gezondheidszorg https://www.degeschillencommissiezorg.nl/over-ons/zorgcommissies/complementaire-gezondheidszorg
Let op: de geschillencommissie neemt uw klacht niet in behandeling, als u niet eerst het klachtentraject bij de klachtenfunctionaris heeft afgerond.