Begeleiding

Rouwbegeleiding bij RouwNouw

Rouwpraktijk RouwNouw biedt rouwbegeleiding bij (chronische) ziekte, voor -, bij – en na overlijden, bij levend verlies (bijv. bij het hebben van een kind met een beperking van stoornis zoals autisme, handicap, genetisch syndroom, enzo) en bij contactbreuk tussen gezinsleden. Ook traumabehandeling door middel van EMDR (bijv. bewegende beelden van angst rond overlijden), Cognitieve Gedrags Therapie, oplossingsgerichte therapie of andere therapieën worden ingezet om het rouwproces te door lopen, beter in je vel te zitten en van je (sombere) klachten af ​​​te komen. Er wordt samen bekeken naar wat het rouwproces is in het dagelijkse leven met u doet.

Rouwen rondom overlijden : Je kunt rouwen om het verlies van een vader, moeder, broertje van zusje, schoon, stief- of pleegfamilie, een kleinkind, opa, oma, oom, tante, nicht, neef of andere dierbare. Ook kunnen mensen veel verdriet en gemis ervaren bij het overlijden van vrienden, collega’s, een medeleerling, ouder, buren, enzovoort. De partner van rouwen en de wens aan rouwbegeleiding hangt vaak af van uw relatie met de overledene. Oorzaken van overlijden kunnen divers zijn van een ongeneeslijke ziekte, ongeluk, zelfdoding, moord of anders. Na verlies van een dierbare, in welke relatievorm dan ook, kunnen klachten ontstaan ​​waarmee u terecht kunt bij rouwpraktijk RouwNouw.

Rouwen rondom ziekte/beperking/handicap : Ook in de periode van chronisch ziek zijn van vooraf aan het overlijden kan de rouwtherapeut ondersteuning bieden aan diegene die ziek is en/of de gezinsleden. Chronische ziekte, een beperking, stoornis van syndroom kan levend verlies veroorzaken. Rouwmomenten dienen zich s oms verwacht maar vaak ook onverwacht als gevolg van deze ziekte, beperking, stoornis van syndroom. Aandacht geven aan uw rouwproces kan dit levend verlies dragelijker maken.

Rouw bij contactbreuk tussen kinderen en ouders: Ook kunt u bij Rouwpraktijk terecht voor begeleiding als u klachten en rouwreacties ervaart door contactbreuk met een ouder, kind of  andere dierbare. Het niet hebben van een belangrijke persoon in je leven geeft vaak klachten waardoor rouwbegeleiding nodig is. U bent van harte welkom om kennis te komen maken.

Vormen van begeleiding
Er kunnen 1 op 1 gesprekken plaatsvinden met een rouwtherapeut. Soms is het prettig met het hele gezin of andere rouwende samen rouwbegeleiding aan te gaan. Hierdoor gaat u uw rouwproces vaak beter begrijpen en wordt je door elkaar ondersteunend. Hierbij kijken we waar iedereen in zijn rouwproces staat en wat elk gezinslid nodig heeft. In een gezin is het belangrijk dat het gezin blijft functioneren. Vaak onbewust past 1 van de kinderen zich aan aan dat wat de andere kinderen en ouder(s) aan kunnen. Als een ouder aandacht nodig heeft voor zijn eigen rouwproces en 1 van de kinderen is actief aan het rouwen dan zie je vaak dat andere kinderen binnen het gezin zich aanpassen aan hun rouwproces, zelfs parkeren. Je ziet vaak dat deze kinderen gaan rouwen als de andere gezinsleden beter in hun vel zitten. Er worden bij RouwNouw ook rouwgroepen en lotgenotenbijeenkomsten georganiseerd, oa  kinderrouwgroepen, puberbijeenkomsten en doorlopende rouwgroepen voor volwassenen, zie voor concrete informatie bij data rouwgroepen.

Ook bij rouw binnen een school, werkplek of andere instelling is zowel individuele rouwbegeleiding als rouwbegeleiding van meerdere personen samen.

Opleidingsachtergrond: Rouwtherapeut en Orthopedagoog-Generalist Miep Burger heeft de 2 jarige gespecialiseerde post-HBO opleiding “Omgaan met Verlies” bij het opleidingscentrum het Land van Rouw te Nijmegen, gevolgd. Daarnaast heeft zij de postmasterregistratie tot Orthopedagogiek-Generalist behaald.

Voor meer informatie, vragen of aanmelden kunt u bellen of klikken voor het contactformulier!

Miep Burger rouwtherapeut en orthopedagoog-generalist
BIG registratienummer: 39928437431

Registraties, beroepsverenigingen en klachtenprocedure
Praktijk RouwNouw BV en rouwtherapeut Miep Burger zijn aangesloten en hebben registraties bij BIG, NVO, SKJ, NVPA, SCAG en RBCZ. Bent u niet tevreden over de geboden hulp of verloopt deze anders dan verwacht?

  • bespreek uw onvrede met de therapeut en geef eventueel aan wat u van de therapeut verwacht
  • komt u er met de therapeut niet uit of is een gesprek met de therapeut voor u niet mogelijk of opgelost, dan kunt u vragen om een ​​klachtbehandeling met ondersteuning van de klachtenfunctionaris. Dit is de link naar de beroepsvereniging voor het indienen van een klacht en de inzet van de klachtenfunctionaris: https://www.nvpa.org/klacht-indienen
  • leidt de inzet van de klachtenfunctionaris niet tot een voor u verkregen resultaat, dan kunt u uw klacht als opgelost voorleggen aan de Geschillencommissie Complementaire Gezondheidszorg https://www.degeschillencommissiezorg.nl/over-ons/zorgcommissies/complementaire-gezondheidszorg
    Let op: de geschillencommissie neemt uw klacht niet in behandeling, als u niet eerst het klachtentraject bij de klachtenfunctionaris heeft afgerond.

logo RBCZ-2 - DeWandeling.nu  logo-scag – Verdercoach  NVO, Nederlandse Vereniging Van Pedagogen en Onderwijskundigen  logo-nvpa | Estief

 

Contact gegevens

Realisatie door MediaGeeX | Copyright © 2013 -