Begeleiding

Rouwbegeleiding bij RouwNouw
Rouwpraktijk RouwNouw biedt rouwbegeleiding bij (chronische) ziekte, voor -, bij – en na overlijden, bij levend verlies (bijv. bij het hebben van een kind met een beperking van stoornis zoals autisme, handicap, genetisch syndroom, enzo) en bij contactbreuk tussen gezinsleden. Ook gedragsbehandeling door middel van EMDR (bijv. bijkomendde beelden van angsten rondom van overlijden), Cognitievestherapie, oplossingsgerichte therapie van andere therapie vormen worden ingezet om het rouwproces te door lopen, beter in je vel te zitten en van je (sombere) klachten af ​​​te komen. Er wordt samen bekeken naar wat het rouwen in het dagelijks leven met u doet.

Rouwen rondom overlijden : Je kunt rouwen om het verlies van een vader, moeder, broertje van zusje, schoon, stief- of pleegfamilie, een kleinkind, opa, oma, oom, tante, nicht, neef of andere dierbare. Ook kunnen mensen veel verdriet en gemis ervaren bij het overlijden van vrienden, collega’s, een medeleerling, ouder, buren, enzovoort. De mate van rouw en de wens aan rouwbegeleiding hangt vaak af van uw relatie met de overledene. Oorzaken van overlijden kunnen divers zijn van een ongeneeslijke ziekte, ongeluk, zelfdoding, moord of anders. Na verlies van een dierbare, in welke relatievorm dan ook kunnen ontstaan ​​klachten na rondom het overlijden kunnen zeker terecht bij rouwpraktijk Rouw.

Rouwen rondom ziekte/beperking/handicap : Ook in de periode van chronisch ziek zijn van vooraf aan het overlijden kan de rouwtherapeut ondersteuning bieden aan diegene die ziek is en/of de gezinsleden. Chronische ziekte, een beperking, stoornis van syndroom kunnen levend verlies veroorzaken. Rouwmomenten dienen zich s oms verwacht maar vaak ook onverwachte als gevolg van deze ziekte, beperking, stoornis van syndroom. Aandacht geven aan uw rouwproces kan dit levend verlies dragelijker maken.

Rouw bij contactbreuk tussen kinderen en ouders: Ook kunt u bij Rouwpraktijk terecht voor begeleiding als u klachten en rouwreacties ervaren door contactbreuk met een ouder, kind of andere dierbare. Het niet hebben van een belangrijke persoon in je leven geeft vaak klachten welke maken dat rouwbegeleiding welkom is. U bent van harte welkom om kennis te komen maken.

Vormen van begeleiding
Er kunnen 1 op 1 gesprekken met een rouwtherapeut. Soms is het prettig met andere rouwende samen rouwbegeleiding aan te gaan bijvoorbeeld met het hele gezin. Hierdoor gaat u vaak beter begrijpen en wordt elkaar ondersteunend. Bij gezinnen waar een gezinslid is overleden wordt zoveel mogelijk een intake gedaan met alle gezinsleden. Dit om met elkaar te kijken waar iedereen in hun rouwproces staat en wat elk gezinslid nodig heeft. In een gezin is het belangrijk dat het gezin blijft functioneren. Vaak onbewust verleden 1 van de kinderen zich aan dat wat de andere kinderen en ouder(s) aankunnen.Als een ouder aandacht nodig heeft voor zijn eigen rouwproces en 1 van de kinderen is actief aan het rouwen dan zie je vaak dat andere kinderen binnen het gezin zich aanpassen van hun rouwproces zelfs parkeren. Je ziet vaak dat deze kinderen gaan rouwen als de andere gezinsleden beter in hun vel zitten. Tevens worden er rouwgroepen en lotgenoten bijeenkomsten, een kinderrouwgroep en een doorlopende rouwgroepen voor volwassenen, zie data rouwgroepen.

Ook bij rouw binnen een school, werkplek of andere setting is zowel individuele rouwbegeleiding als rouwbegeleiding van meerdere personen tegelijk.

Opleidingsachtergrond: Rouwtherapeut en Orthopedagoog-Generalist Miep Burger heeft de 2 jarige gespecialiseerde post-HBO opleiding “Omgaan met Verlies”, bij het opleidingscentrum het Land van Rouw in Nijmegen, gevolgd. Daarnaast heeft zij de postmaster registratie tot Orthopedagoog-Generalist gehaald en is zij geregistreerd bij de NVPA, SKJ, NVO en BIG. 

Voor meer informatie, vragen of aanmelden kunt u bellen of klikken voor het contactformulier!

Miep Burger rouwtherapeut en Orthopedagoog-Generalist
BIG registratienummer:  39928437431

Contact gegevens

Realisatie door MediaGeeX | Copyright © 2013 -