Rouwbegeleiding

Waarom rouwbegeleiding

Rouwpraktijk RouwNouw biedt rouwbegeleiding in de vorm van individuele begeleiding, gezinsbegeleiding, familiebegeleiding en overige systeembegeleiding. Dit betekent dat u terecht kunt voor begeleiding bij wat het verlies van u dierbare voor u betekent en wat deze ingrijpende verandering in het dagelijks leven met u doet. In veel situaties sterft er een dierbare in een gezins- of familiesituatie. Dit maakt dat gezins- of familieleden met het zelfde verlies te maken hebben, vaak vanuit een verschillende relatie met de overledene. Als in een gezin iemand overlijdt is dit voor de rouwende zijn of haar partner, vader, moeder, broertje of zusje. Ook kan er sprake zijn van schoon, stief- of pleegfamilie. Binnen families kan er tevens sprake zijn van rouwen om een kleinkind, opa, oma, oom, tante, nicht, neef of andere dierbare. Ook kunnen mensen veel verdriet en gemis ervaren bij het overlijden van vrienden, collega's, een medeleerling, leerkracht, buren, enzovoort. De mate van rouw en de behoefte aan rouwbegeleiding hangt vaak af van u relatie met de overledene. Na verlies van een dierbare in welke relatievorm dan ook kunt u terecht bij rouwpraktijk RouwNouw

Vormen van begeleiding

U kunt individueel terecht voor begeleiding 1 op 1 met de rouwbegeleidster. Soms is het prettig om met andere rouwende om dezelfde overledene samen rouwbegeleiding aan te gaan middels gezins- of familiebegeleiding. Hierdoor gaat u elkaars rouwproces vaak beter begrijpen en wordt elkaar steunen in u privésituatie vaak makkelijker. Bij gezinnen waar een gezinslid is overleden wordt zoveel mogelijk een intake gedaan met alle gezinsleden. Dit om met elkaar te kijken waar iedereen in hun rouwproces staat en wat elk gezinslid nodig heeft. Rouwreacties zijn van gezinsleden zelden het zelfde. Ook de periode en momenten waarop het beter of juist minder goed gaat komen vaak niet overeen. Dit is niet voor niets. In een gezin is het belangrijk dat het gezin blijft functioneren. Vaak onbewust past een kind of ouder zich aan aan dat wat de andere kinderen of ouder aankunnen. Als bijvoorbeeld een ouder aandacht voor zijn eigen rouwproces nodig heeft en 1 van de kinderen actief aan het rouwen is dan zie je vaak dat andere kinderen binnen het gezin zich aanpassen en hun rouwproces even parkeren. Meestal gaan deze kinderen rouwen als de andere gezinsleden beter in hun vel zitten.

Ook bij rouw binnen een school, werkplek of andere setting is zowel individuele als begeleiding met meerdere personen tegelijk mogelijk.

Opleidingsachtergrond: Rouwbegeleidster Miep Burger is Orthopedagoog (UvA) en Rouwbegeleidster (2 jarige gespecialiseerde post-HBO opleiding "Omgaan met Verlies" bij het opleidingscentrum het Land van Rouw in Nijmegen). Daarnaast heb ik allerlei trainingen en cursussen gevolgd ten aanzien van verlies na overlijden of bij aankomend overlijden. 

Informatie

Voor meer informatie, vragen of aanmelden kunt u mij bellen of hier klikken voor het contactformulier!

Contact gegevens

  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • 072-5628150 / 06-15489844
  • G.H.Hoytinkstraat 95
    1827 PN Alkmaar

Copyright © 2013 MediaGeeX.com