•  Op dit moment kunt u binnen 1-2 weken starten met een kennismakingsgesprek. Het begeleidingstraject sluit direct aan en kent geen wachtlijsten.

 • Volledige vergoeding jeugd tot 18 jaar door gemeente Alkmaar,
  Heerhugowaard, 
  Langedijk, Bergen, Heiloo, Castricum, Uitgeest via
  verwijzing huisarts of 
  verwijzing via de gemeenten.
  Bij vragen kunt u bellen met 06-15489844


 • Een dierbare verloren of voor lange tijd uit beeld, individuele- of
  gezinsrouwbegeleiding kan u verder helpen. Maak nu een intake afspraak!

  Nu ook een 3 daagse training "Kinderen in de rouw" voor professionals bij King Nascholing met
  (her)registratiepunten voor NVO, NIP, SKJ en POH door rouwtherapeut Miep Burger
  zie website www.kingnascholing.nl


Rouwgroepen

Een rouwgroep is een goede methode om als rouwende aandacht te besteden aan je rouwproces. Ook als je het moeilijk vindt om over dat wat je is overkomen en hoe dit vaak dagelijks voor je doorwerkt te praten. Je wordt geholpen om middels vaste thema's te gaan ervaren hoe prettig het is je verhaal te delen, andere hun verhaal te horen en te zien hoe anderen reageren op hun verlies. Je gaat ervaren dat alle lichamelijke reacties, mooie en vervelende gedachten en alle soorten van gevoelens bij jouw rouw kunnen horen. Naast de vaste thema's wordt er ruimte geboden voor eigen inbreng en behoeftes.

Werkwijze rouwgroep

In een rouwgroep wordt gebruik gemaakt van het middel "de groep" door ervaringen en gevoelens te delen, een voorbeeld zijn en ondersteunen van elkaar. Er wordt gedurende de bijeenkomsten thematisch gewerkt aan de hand van 4 rouwfasen. Deze zijn het beseffen van het verlies, het doorleven van de pijn en het verdriet, het aanpassen aan de veranderingen in het nieuwe leven en de overledene emotioneel een plaats geven en de draad oppakken van het leven. Er wordt gepraat over de ervaringen en belevingen, gewerkt met kaarten, foto's, voorwerpen en teksten om het praten makkelijker te maken. Er worden brieven opgesteld, geknutseld of spelletjes gespeeld gerelateerd aan voelen, uiten en handelen.

Er vindt vooraf aan een rouwgroep eerst een gratis intake plaats, bij u thuis of bij de praktijk van RouwNouw in Alkmaar. Hierbij wordt in overleg gekeken wie aanwezig zal zijn bij de intake. Naast de deelnemer van de rouwgroep is dit bij kinderen en pubers veelal het hele gezin, dit in overleg met de opvoeder(s). Bij volwassenen en senioren kijken we samen  welke samenstelling van aanwezigen bij de intake voor u prettig is. Tijdens de intake verteld u uw verhaal en kijken we samen of u situatie geschikt is voor deelname aan een rouwgroep.

Kinder rouwgroep
8 bijeenkomsten voor kinderen van 2 uur. De kindergroep wordt gegeven aan kinderen van 7 tot 13 jaar op maandagmiddag, start 15.45u.

Lotgenotenbijeenkomst jongeren (12-18j)
Een bijeenkomst van 2u voor jongeren om hun verlies van een dierbare en alle bijkomende gevolgen met elkaar te doelen. Elk voor- en najaar wordt deze bijeenkomst gegeven. 

Volwassen rouwgroep, vanaf 18 jaar!
6 bijeenkomsten voor mannen en vrouwen in de leeftijd van 18 tot en met 65 jaar van 1,5 of 2 uur. Het betreft een volwassen rouwgroep waar alle volwassen rouwenden met een verlies na overlijden aan mee kunnen doen, ongeacht de relatie met de overledene. 

Senioren rouwgroep 55+
6 bijeenkomsten voor senioren boven de 55 jaar van 2 uur. De rouwgroep senioren 55+ heeft naast het doel van rouwverwerking ook een sociaal aspect, daarom wordt deze groep zoveel mogelijk wijk gebonden aangeboden op een locatie in een wijk. Dit maakt de optie om contact met elkaar voort te zetten na afronding van de rouwgroep makkelijker. Uiteraard zijn senioren uit een andere wijk of plaats ook welkom deel te nemen aan betreffende rouwgroep.

Bij vragen of aanmelden kunt u mij bellen of klikt u hier voor het contactformulier

Contact gegevens

 • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 • 072-5628150 / 06-15489844
 • G.H.Hoytinkstraat 95
  1827 PN Alkmaar

Copyright © 2013 MediaGeeX.com