• Er is bij Rouwpraktijk RouwNouw, voor jeugd/gezin op dit moment geen wachtlijst voor het starten van een  rouwtraject. Voor volwassenen is de wachttijd 2-3 weken. 

  • Volledige vergoeding jeugd tot 18 jaar door gemeenten Alkmaar, Dijk en Waard, Bergen, Heiloo, Castricum, Uitgeest en alle dorpen en gemeenten regio Hollands Kroon 

     

  • Een dierbare verloren, chronisch of ongeneeslijk ziek, een dierbare voor lange tijd uit beeld of te maken met levend verlies; een rouwgroep of individuele- of gezinsrouwbegeleiding kan u verder helpen. Maak nu een intake afspraak!

Rouwgroepen

Een rouwgroep is een fijne manier om aandacht te geven aan je rouwproces. Ook als je het moeilijk vindt om over dat wat je hebt meegemaakt en hoe dit in je dagelijks leven doorwerkt te praten. Je wordt geholpen doordat je met andere deelnemers samenkomt waarbij je kan gaan ervaren hoe prettig het is je verhaal te delen, het verhaal van een ander te horen en te zien hoe anderen reageren op hun verlies. Er worden thema’s ingebracht en er is veel ruimte voor eigen inbreng en wensen. Je kunt voor- of achteraf, deelname aan een rouwgroep, gebruik maken van individuele rouwbegeleidingsgesprekken, dit geldt voor volwassenen, pubers of kinderen. 

Werkwijze rouwgroep

In een rouwgroep wordt gebruik gemaakt van het middel “groep” door ervaringen en gevoelens te delen, een voorbeeld zijn en elkaar te ondersteunen. Er wordt bij de groepen gewerkt aan de hand van 4 rouwtaken. Deze zijn het beseffen en toelaten van het verlies, het doorleven van de pijn en alle gevoelens, het aanpassen aan de veranderingen en het verdergaande leven vorm geven wat betreft je toekomst. Er wordt gesproken over ervaringen en beleving, gewerkt met kaarten, foto’s, voorwerpen en teksten om het gesprek aan te gaan. Er worden brieven opgesteld, geknutseld van gespeeld gerelateerd aan gevoel, uiten en handelen. Bij volwassenen wordt meer het middel in gesprek met elkaar gebruikt, bij kinderen en jongeren worden hiernaast ook veel doe-opdrachten ingezet. 

Er vindt vooraf aan een rouwgroep een intake plaats, bij u thuis of bij de praktijk van RouwNouw. Hierbij wordt in overleg bekeken wie aanwezig zal zijn bij de intake. Bij kinderen en pubers is dit naast de deelnemer  in ieder geval de ouders/opvoeders, overige kinderen uit het gezin zijn ook welkom. Bij volwassenen kijken we samen of u alleen kennis maakt of liever in aanwezigheid van iemand uit het netwerk. Tijdens de intake verteld u uw verhaal en kijken we samen of uw situatie en hulpvraag geschikt is voor deelname aan een rouwgroep.

Kinderrouwgroep en jongerenbijeenkomst

De kinder- en pubergroep “na het overlijden van een dierbare” (8 bijeenkomsten) en “contactbreuk met je ouder” (6 bijeenkomsten) worden elk voorjaar en najaar gegeven aan kinderen van 6 tot en met 8j, 8 tot 13 jaar en 13 tot 18j, start zie data rouwgroepen.

Doorlopende oudere rouwgroep, vanaf 18 jaar!

Er zijn verschillende rouwgroepen voor volwassenen, zie data rouwgroep. Voor aanmelding of vragen kunt u mij bellen of mailen.
06-1548986 of info@rouwpraktijkrouwnouw.nl. U kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

 

Contact gegevens

Realisatie door MediaGeeX | Copyright © 2013 -