• Er is bij Rouwpraktijk RouwNouw binnen enkele weken plek om uw rouwtraject te starten. Dit zowel voor jeugdigen/gezin als voor volwassenen.

 • Volledige vergoeding jeugd tot 18 jaar door gemeenten Alkmaar,
  Heerhugowaard, 
  Langedijk, Bergen, Heiloo, Castricum, Uitgeest en alle gemeenten regio Hollands Kroon via
  verwijzing huisarts of
  de gemeenten.  
  Bij vragen kunt u bellen met 06-15489844


 • Een dierbare verloren of voor lange tijd uit beeld, individuele- of
  gezinsrouwbegeleiding kan u verder helpen. Maak nu een intake afspraak!
  Nu ook een 3 daagse training "Kinderen in de rouw" en 2 daagse training "Rouwverwerking bij contactbreuk kind en ouder" voor professionals bij King Nascholing met (her)registratiepunten voor NVO, NIP, SKJ en POH door rouwtherapeut Miep Burger, zie website www.kingnascholing.nl

   

Rouwgroepen

Een rouwgroep is een methode als rouwende aandacht te realiseren aan je rouwproces. Ook als je het moeilijk vindt om over dat wat je is gevonden en hoe dit vaak dagelijks voor je doorwerkt te praten. Je wordt geholpen door middel van uitgebreide thema’s te gaan hoe prettig het is je verhaal te delen, hun verhaal te horen en te zien andere hoe anderen reageren op hun verlies. Je gaat ervaren dat alle rouw kunnen horen. Naast de vaste thema’s wordt er ruimte geboden voor eigen inbreng en wensen.

Werkwijze rouwgroep

In een rouwgroep wordt gebruik gemaakt van het middel “groep” door ervaringen en gevoelens te delen, een voorbeeld zijn en ondersteunend van elkaar. Er wordt gedurende de bijeenkomsten gewerkt aan de hand van 4 rouwfasen. Deze zijn het voortzetting van het verlies, het doorleven van de pijn en het verdriet, het aanpassen aan de veranderingen in het nieuwe leven en de veranderingen in het leven. Er wordt gesproken over de ervaringen en beleving, gewerkt met kaarten, foto’s, voorwerpen en teksten om het praten te maken. Er worden brieven opgesteld, geknutseld van gespeeld gerelateerd aan voelen, uiten en handelen.

Er vindt vooraf aan een rouwgroep eerst een intake plaats, bij u thuis of bij de praktijk van RouwNouw in Alkmaar. Hierbij wordt in overleg bekeken wie aanwezig zal zijn bij de intake. Bij kinderen en pubers is dit naast de deelnemer van de rouwgroep het hele gezin, dit in overleg met de opvoeder(s). Bij en senioren kijken we samen samenstelling van aanwezigen bij de intake voor u prettig is. Tijdens de intake verteld u uw verhaal en kijken we samen van u situatie geschikt is voor deelname aan een rouwgroep.

Kinderrouwgroep en jongerenbijeenkomst

De kindergroep “na het overlijden van een dierbare” (8 kinderbijeenkomsten) en “contactbreuk met je ouder” (6 bijeenkomsten) worden elk voorjaar en najaar gegeven aan kinderen van 7 tot 13 jaar op maandag- van dinsdagmiddag, start zie data rouwgroepen.
Lotgenotenbijeenkomst jongeren (12-18j). Een bijeenkomst van 2u voor jongeren over het verlies van een dierbare en alle gevolgen, dit om met elkaar te delen. Elk kwartaal vindt er een jongerenbijeenkomst plaats, zie data rouwgroepen.

Doorlopende volwassen rouwgroep, vanaf 18 jaar!

De doorlopende volwassen rouwgroepen “achterblijven na overlijden van een dierbare”, laat zien dat samen rouwen en delen heel fijn is. U kunt deelnemen na het overlijden van een partner, kind, ouder(s), broer, zus, enzovoort. Delen van jouw verhaal en het herkennen van moeilijke momenten, jouw ervaringen en wat troostend voor jou is, is steunend voor je rouwproces. Aanmelden is mogelijk via het contactformulier, info@rouwpraktijkrouwnouw.nl of 06-15489844

 

Contact gegevens

Realisatie door MediaGeeX | Copyright © 2013 -