• Er is bij Rouwpraktijk RouwNouw binnen enkele weken plek om uw rouwtraject te starten. Dit zowel voor jeugdigen/gezin als voor volwassenen.

 • Volledige vergoeding jeugd tot 18 jaar door gemeenten Alkmaar,
  Heerhugowaard, 
  Langedijk, Bergen, Heiloo, Castricum, Uitgeest en alle gemeenten regio Hollands Kroon via
  verwijzing huisarts of
  de gemeenten.  
  Bij vragen kunt u bellen met 06-15489844


 • Een dierbare verloren of voor lange tijd uit beeld, individuele- of
  gezinsrouwbegeleiding kan u verder helpen. Maak nu een intake afspraak!
  Nu ook een 3 daagse training "Kinderen in de rouw" en 2 daagse training "Rouwverwerking bij contactbreuk kind en ouder" voor professionals bij King Nascholing met (her)registratiepunten voor NVO, NIP, SKJ en POH door rouwtherapeut Miep Burger, zie website www.kingnascholing.nl

   

Rouwgroepen

Een rouwgroep is een methode als rouwende aandacht om je rouwproces te bereiken. Ook als je het moeilijk vindt om meer dan dat wat je wordt gevonden en hoe dit vaak dagelijks voor je doorwerkt te praten. Je wordt geholpen door middel van uitgebreide thema’s om te gaan hoe prettig het is je verhaal te delen, hun verhaal te horen en te zien hoe anderen reageren op hun verlies. Je gaat ervaren dat alle trouw kunnen horen. Naast de grote thema’s wordt er ruimte geboden voor eigen inbreng en wensen.

Werkwijze rouwgroep

In een rouwgroep wordt gebruik gemaakt van het middel “groep” door ervaringen en gevoelens te delen, een voorbeeld zijn en elkaar te ondersteunen. Er wordt bij de groepen gewerkt aan de hand van 4 rouwtaken. Deze zijn het beseffen en toelaten van het verlies, het doorleven van de pijn en alle gevoelens, het aanpassen aan de veranderingen in het verdergaande leven en vorm geven aan je toekomst. Er wordt gesproken over ervaringen en beleving, gewerkt met kaarten, foto’s, voorwerpen en teksten om het gesprek aan te gaan. Er worden brieven opgesteld, geknutseld van gespeeld gerelateerd aan gevoel, uiten en handelen.

Er vindt vooraf aan een rouwgroep een intake plaats, bij u thuis of bij de praktijk van RouwNouw in Alkmaar. Hierbij wordt in overleg bekeken wie aanwezig zal zijn bij de intake. Bij kinderen en pubers is dit naast de deelnemer  in ieder geval de opvoeders, overige kinderen uit het gezin zijn ook welkom. Bij volwassenen kijken we samen of u alleen kennis maakt of liever in aanwezigheid van iemand uit het netwerk. Tijdens de intake verteld u uw verhaal en kijken we samen of uw situatie en hulpvraag geschikt is voor deelname aan een rouwgroep.

Kinderrouwgroep en jongerenbijeenkomst

De kindergroep “na het overlijden van een dierbare” (8 kinderbijeenkomsten) en “contactbreuk met je ouder” (6 bijeenkomsten) worden elk voorjaar en najaar gegeven aan kinderen van 6 tot en met 8j en 8 tot 13 jaar op maandag en/of dinsdagmiddag, start zie data rouwgroepen.
Lotgenotenbijeenkomst jongeren (12-18j). Een bijeenkomst van 2u voor jongeren over het verlies van een dierbare en alle gevolgen, dit om elkaar te delen. Elk kwartaal vindt er een jongerenbijeenkomst plaats, zie data rouwgroepen.

Doorlopende oudere rouwgroep, vanaf 18 jaar!

De doorlopende volwassen rouwgroepen “achterblijven na overlijden van een dierbare”, laat zien dat samen rouwen en delen van jouw ervaringen fijn is. U kunt deelnemen na het overlijden van een partner, kind, ouder(s), broer, zus, enzovoort. Aanmelden kan via het contactformulier, info@rouwpraktijkrouwnouw.nl of 06-15489844

 

Contact gegevens

Realisatie door MediaGeeX | Copyright © 2013 -